“Τσάκωσαν” τους ποντικούς” του σούπερ μάρκετ στο Σαράντι!! – Πώς έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας οι κλέφτες;;

 

Ένας άνδρας και δύο γυναίκες είναι οι δράστες της κλοπής σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, στον παραλιακό οικισμό  Σαράντι, που διαπράχθηκε πριν μία εβδομάδα.

Σε έλεγχο της αστυνομίας, στο σπίτι του άνδρα βρέθηκε ένα αδήλωτο όπλο ενώ στο σπίτι της μιας εκ των δύο γυναικών εντοπίστηκαν ναρκωτικά. Αναζητούνται τα χρήματα που έκλεψαν από το κατάστημα τα οποία ανέρχονται σε 27.500 ευρώ.

Η επίσημα ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας 

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

 (2) εξ αυτών εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν μετά από νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους, κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων

Επιπλέον, σε κτήριο που είχαν παραβιάσει, πλησίον του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα συσχετιζόμενα με την κλοπή που είχαν διαπράξει

Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία διαπράχθηκε πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. 

Μετά από κατάλληλη αξιοποίησης όλων των στοιχείων που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 30-10-2021, οι ανωτέρω έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα των προσώπων τους, έθραυσαν υαλοπίνακα του καταστήματος και αφού κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, διάφορα καπνικά προϊόντα και το χρηματικό ποσό των (27.500) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες (05-11-2021) πρώτες πρωινές ώρες στις οικίες τους, σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή και αστυνομικών των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

στην οικία του άνδρα, ένα κυνηγητικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα και

στην οικία της μία εκ των δύο δράστιδων, δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, ενώ από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν παραβιάσει κεντρική θύρα κτηρίου με ενοικιαζόμενα δωμάτια, πλησίον του καταστήματος, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο από το εσωτερικό τους.

Στους  χώρους του κτηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βιτρίνα αποθήκευσης καπνικών προϊόντων από πλεξιγκλάς και ένα μεταλλικό κουτί συναγερμού, τα οποία προέρχονται από την κλοπή που είχαν διαπράξει στο κατάστημα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 

Δείτε ακόμα

“Χειρουργική” ληστεία στο Σαράντι

Σχετικά